00359893042565

Общи условия за ползване

Общи условия    

Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между фирма "НЕТКОМ" ЕООД и посетителите и Потребители на онлайн магазина, намиращ се на интернет адрес https://mallblinds.eu

mallblinds е собственост на "НЕТКОМ" ЕООД, дружество регистрирано в съответствие със законите на Република България, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК117572964, със седалище гр. Габрово, ул. "Индустриална" №41, телефон  +359893042565 , имейл: mallblindseu@abv.bg


Регистрация в сайта

Няма нужда да сте регистриран, за да ползвате услугите на онлайн магазина. Едва при финализиране на поръчката е необходимо да попълните електронен формуляр с нужните данни за доставка на стоките.


Съгласие

С отбелязване с отметка в полето "Запознах се с Общите условия и ги приемам",  потребителят декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема изцяло.


Поверителност на личните данни

Личните данни, получени от Потребителя , ще бъдат използвани единствено и само с цел обслужване на Потребителите, включващо приемане и изпълнение на поръчки и връзка с Потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Данните няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.


Сигурност на личните данни

mallblinds.eu осигурява високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта чрез криптиране.

Потребителят се задължава да предоставя актуална информация относно телефонен номер, електронна поща и адрес за доставка. Онлайн магазин mallblinds.eu не носи отговорност за недоставени поръчки, поради неактуална информация и повторното им изпращане се поема от Потребителя.


Поръчки

Онлайн магазин mallblinds.eu приема поръчки 24 часа в денонощието, 7 дни седмично. Изпратени поръчки в почивни дни се обработват  през първия роботен ден.

Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:

    Изчерпани наличности на поръчания продукт

    Неуспешно плащане от страна на потребителя

    Грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с Потребителя

    Официални празници и почивни дни (тогава не работят складове и производствени цехове). Онлайн магазина приема поръчки и в тези дни, но те ще бъдат обработвани в първия работен ден.


Наличности и цветове

Поддържаме достатъчни наличности от всички материали и десени необходими за производството на предлаганите продукти, но в много редки случаи, поради голямото разнообразие от продукти и динамичното естество на работа е възможно да има липса на даден десен или продукт. Стараем се своевременно да отразяваме всяка липса в сайта и да организираме доставка във възможно най-кратки срокове.

Моля, да имате предвид, че  може да съществува определена разлика между показаните цветовете в сайта и действителните поради различни цветови настройки на мониторите и дисплеите на различните устройства (компютри, лаптопи, смартфони и таблети)!


Срокове за изработка

Сроковете за изработка на повечето продукти е 5 работни дни. В периодите, когато производството е силно натоварено, тези срокове може леко да се удължат. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Срокът за изработка започва да тече от регистриране на плащането при нас!

ВАЖНО: Изпращането на поръчката към клиента става в деня на изработката, а пратката пристига на адреса в рамките на 2-3 работни дни.  Информация за експедицията на готовата поръчка ще получите на посоченаия от Вас e-mail адрес.


Окомплектовка на продуктите

Всички предлагани продукти са окомплектовани с необходимите части за монтаж и употреба без крепежни елементи като винтове и дюбели, тъй като различните продукти могат да бъдат монтирани върху различна основа – бетон, гипсокартон, тухла, дърво или направо върху дограмата. Значение има и дебелината на изолацията (ако има такава). При монтаж върху дограма е много важно да се използват винтове съобразени с дълбочината на стъклодържача, в противен случай може да се повреди стъклопакета! Всеки отделен случай изисква конкретни крепежни елементи, което може да се прецени единствено и само на място.


Гаранционни условия

Всички продукти в онлайн магазина имат 12 –месечен период на гаранция. Срокът на гаранцията е отразен в описанието на всеки продукт.

Правото на гаранционен ремонт се губи при установяване на неправомерна работа с продукта . При установяване на гаранционен дефект, същият се отстранява за сметка на производителя във възможно най-кратък срок.

При нарушение на целостта или външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриерската фирма за протокол за увредена пратка.

Гаранцията отпада в случай на:

- неправомерно използване на щорите и неправилни манипулации с тях;

- в случай на неправилна експлоатация на управляващите механизми, както и с други части на щорите;

- при разглобяване на щората от страна на клиента;

- волно или неволно увреждане на частите на щорите или опит за отстраняване на проблема по тях от страна на клиента.


Цени и плащане на поръчките

Всички цени в онлайн магазин mallblinds.eu са крайни и са с включено ДДС и са в български лева. Цените по калкулатора са актуални във всеки един момент на правене на поръчка.


Начин, Срок и Цена на Доставка

Поръчаните продукти се доставят за сметка на получателя от куриерска фирма до посочен от него адрес. При поръчки над 150 лв с ДДС доставката е за сметка на изпращача.

Сроковете на доставка са в рамките на 2-3 работни дни, считано от деня на изработка и експедиция на продукта. 

При поръчки, които се подават от по-малки населени места, е възможно забавяне поради факта че куриерските фирми обслужват тези селища 2-3 пъти седмично.

При пратки с дължина над 3 метра също е възможно забавяне на доставката с 1-2 дни, поради нуждата от по-специално транспортно средство. 

Пратки над 4 метра се доставят до офис на куриерската фирма, а не до адреса на клиента.

Доставките с куриер се извършват от 9:00 до 18:00 часа  в работен ден.

ВАЖНО: При получаване на пратката от куриера, преди да впишете своето име и подпис като получател, се уверете в целостта на пакета. Рекламации, причинени от увреждания в резултат на транспортирането и доставката, следва да се предявяват в момента на получаване на пратката, преди да сте я приели от куриер и да изискате протокол за увредена пратка! В противен случай, mallblinds.eu не носи отговорност за повредени пратки!Политика за отказ и връщане на стоки по индивидуална заявка на клиента

Всички продукти, с изключение на резервните части, се изработват изцяло по индивидуална заявка на клиента. След изработването им, тези продукти не могат да се използват за друг клиент. По тази причина и на основание чл. 57, ал. 3 от ЗЗП не подлежат на връщане по никакъв повод, с изключение на гаранционен ремонт.

Анулиране на поръчката и каквито и да било промени в спецификацията са валидни само до момента, когато съответната поръчка влезе в производството за изпълнение. До този момент, клиента има право да анулира поръчката, без да плаща неустойки и да му бъдат възстановени всички предварително платени суми.

Ако клиента анулира поръчката след нейното изпълнение, заплаща всички разходи направени до момента на отказа.


Отказ и връщане на резервни части

На основание чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, всеки клиент има право да върне поръчаните резервни части, поръчани на mallblinds.eu в рамките на 14 работни дни, от датата на доставката им.

Преди да върне продукта, е необходимо клиента да се свърже със служител на сайта чрез телефон +359893042565 или и-мейл: mallblindseu@abv.bg за уточняване причините и начина на връщане.

За да върне частите, клиента трябва да е запазил оригиналната опаковка на стоката, както и описа на получената от него поръчка. При връщане на търговеца, стоката трябва да бъде вложена в оригиналната си опаковка, с приложен опис.

Връщане на артикули без предварително съгласуване с търговеца няма да бъдат приемани.

Разходите по връщане на отказана стока са за сметка на клиента.